Sunday, February 09, 2014

Kayuhan Nostalgia Di Bukit Poli

Dikenali sebagai kayuhan 888. Tanggal 8 Februari bersamaan 8 Rabiul Akhir. Bermula jam 8.00 pagi dengan jumlah peserta 18 orang dan jarak kayuhan 18km. Bukan sekadar kebetulan namun ia adalah suratan .

Kayuhan diatur oleh En. Zahir dari team GTG Perlis. Trek lagenda yang begitu rapat dengan penunggang sepeda Perlis. Trek yang mengharumkan nama Perlis dipersada MTB, Trek laluan Perlis Jamboree atau dikenali sebagai RUN’10 (Ride Up North 2010). Menjadi antara trek luar kegemaran kami suatu ketika dahulu. Bukan panjang treknya dicari namun nikmat sebenar yang nak dikecapi. Trek yang cukup asam garamnya. Pendakian yang mencabar fizikal, penurunan yang memerlukan konsentrasi.

Lama benar kami tidak ke sini, dahulunya suasana redup boleh dinikmati kini panas dan terik menggigit diri. Bukit-bukit sudah menggondol memberi laluan pada pembangunan dan tanaman semula. Namun keindahan pemandangan yang luas dapat dinikmati. Kayuhan yang mengimbau nostalgia disamping mengeratkan persahabatan dan memperingati budaya bertandang.

bermula di Politeknik Syed Sirajuddin, Ulu Pauh, Perlis

Gugurlah dedaun

geng Perlis

Hadoiiii …

Halangan dihadapan

Menunggu rakan

huiiii …lawas pemandangan

No comments:

Post a Comment