Saturday, June 18, 2011

Selamat Penganti Baru - Naim


Tarikh: 18 Jun 2011 bersamaan 16 Rejab 1432, Sabtu
Lokasi: No. 26, Taman Sri Fajar, Lencongan Barat, Alor Setar

Pada 4 Jun 2011 lalu, diketika kami berpeluh mengayuh di Jamboree Hatyai, Mohd. Aimi Naim Bin Mahjuddin juga berpeluh berhadapan dengan Tok Imam. Namun sepertimana beliau  meluncur laju ber DH maka laju dan  lancar jualah lafaz nikahnya itu. MAKA berpindahlah ‘geran’ seorang gadis  dari Kota Sarang Semut yang bernama Siti Zaiton Binti Mohd. Dali kepadanya.

Hari ini, majlis resepsi sebelahnya diadakan. Ramailah jua rider dari pelbagai ‘genre’ yang hadir. Beliau bermula dengan XC sejak akhir tahun 2009 lalu dan beraleh ke genre Downhill dalam tahun 2011. Apakah aktivitinya dalam dunia basikal akan berakhir setelah bahtera mula dilayari. Kita tunggu dan lihat….
 
Pihak kami dengan ini mengucapkan tahniah dan syabas kerana berjaya mengakhiri zaman bujangnya dengan ucapan SELAMAT PENGANTIN BARU dan mendoakan semoga kekal bahagia ke akhir hayat. Namun sedikit petua dari kami .. Kalau ibu, syurga dibawah tapak kaki. Kalau bapa, ‘pengasahnya’ adalah tapak kakimu. INGAT anda adalah NAKHODA dalam melayari bahtera perkahwinan.
 
IMG_2035
Dari Kiri Hadapan: Wan Blitz, Che Wan, Zam Norco, Zamer, Nasrun aka Lontruth dan Art IKBN
Di Belakang Pudin TTG bersama pasangan mempelai
IMG_0936
Dunia XC yang telah ditinggalkannya
IMG_0658
Beraleh ke dunia Downhill .. sayangkan isteri tingal-tingglkan(he he he) namun basikal bukanlah isteri ..

No comments:

Post a Comment